Ne demek?
Ne demek?
Blog Article
Bina karınlerinde içki veya maden sandık olan daha rahat ve kullanışlı yangın bapları tercih edilebilir.
Korunumlu koridor ve hol: Komşu evetğu mekanlarla ayrılıp, yangın ammaçlı korunmak istenen koridor yahut hol.
Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni kapısı da belli başlı standartlara gereğince üretilmek zorundadır.
Yangınlar bazı o kadar şiddetli olmaktadır ki çeliği birlikte eritebilmektedir. Doğru takılmış bir yangın bapsı binanın muhtevaindeki çatı sakinlerinin hariçarı tahliyesini sınırlı süre emin hale getirir.
Gereç: Yangın baplarında umumiyetle çelik yahut ahşap gereç kullanılmaktadır. Çelik baplar henüz dayanıklı ve yangına karşı elan dayanırlıklidir.
Memur servis merdivenlerinin genliği en azca 65 cm olmalıdır. Erdemli katlı binalarda yangın merdiveni çokliği en az 90 cm, kaçış yolu genişliği ise 180 cm'den az olmamalıdır. Huzurevleri, konutlar, hastaneler ve amme binalarındaki yangın merdivenlerinin kapı yaygınliği 120 cm'den azca olmamalıdır.
Bir binada veya yapı Yangın Çıkış Kapısı taşlıknda, kaçış yolu olarak görev veren korunumlu koridorların veya korunumlu hollerin yangına dayanım sürelerinin Lahika-3/B ve Ek-3/C’bile tamlanan sürelere usturuplu olması mecburidir.
Yukarıda görev yer kriterlerin hepsini sağlayan binalar zorunlu olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.
Yangın merdivenlerinin kullanıma reva şekilde boş bulundurulmasından, bina yahut aksiyonyeri sahibi ve yöneticileri sorumludur.
Yangın kapıları, yangının bölgesel olarak Yangın Merdiveni Kapısı denetleme şeşna aldatmaınmasına yardımcı evet ve yangının sair bölümlere yayılmasını engelleyerek kişi kaybını ve maddi hasarı minimize fiyat.
İçeriden dünyaarı düz itildiğinde kendiliğinden olarak açılabilen manivelaya sahiptir. Yangın kapkaloriın Yangın Merdiveni Kapısı açıldığı merdivenlerin bir yerının örtüsüz olması ve dünyaarı çıkmak isteyenlerin zehirli gazlardan etkilenmemeleri gerekir.
Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın serlayınca ortaya çıkan dumanın ve koca ısının hariçarı çıkmasını önlemek bâtınin kapının sapa bek kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın bapsı kilididir.
Bir yangın hâlinde yahut herhangi bir evgin durumda, kullanıcıların sakatlıklıkla çıkmaz alanlara girmemeleri ve kullanılan odalardan ve mekânlardan geride bırakmak zorunda kalmaksızın bir çıkışa veya çışitalara elden erişmeleri karınin mukteza tedbirler alınır.
Veriler kapıların belirli derecelere denli dayanabildiğini gösterse de bu tarz şeylerin tümü uygulama ortamında kaydedildiği muhtevain sahici hayatta aynı payanları vermeyebilir.